lila1  Érdeklődő diákoknak
 

A 2017-es évtől kezdve olyan középiskolás roma diákok jelentkezését is várjuk, akik célja a sikeres érettségi vizsga (A kategória). Emellett továbbra is várjuk olyan roma diákok jelentkezését, akik célja a sikeres érettségi vizsga megszerzésén túl, diplomát adó felsőoktatási képzésen való részvétel, a diploma sikeres megszerzése minimum a szükséges nyelvvizsgákkal együtt (B kategória).

1. Milyen jellegű továbbtanulási szándékkal lehet jelentkezni a pályázatra? 
 

Olyan jelentkezők pályázatát várjuk B kategória esetén, akik az érettségit követően gazdasági, műszaki, informatikai, jogi vagy egészségügyi irányban terveznek továbbtanulni, és diplomát szerezni. Kiemelten várjuk olyan diákok jelentkezését, akik közgazdasági, pénzügy- és számvitel, informatika, programozó, villamosmérnök, gépészmérnök, vegyészmérnök, biomérnök, vagy más mérnöki szakon szeretnének továbbtanulni a felsőoktatásban. Ezen orientációk a legkeresettebbek a támogató vállalatok részéről.

Az érettségit követően – B kategória esetén – a pályázoktól elvárt, hogy olyan képzésre adják be felvételi jelentkezésüket, amely minimum "Ba, Bsc diplomát" ad!

A támogatott szakok listája letölthető ITT.

2. Milyen továbbtanulási szándékkal NE jelentkezzenek a pályázók B kategória esetén? 
 

Kérjük, hogy olyan diákok ne pályázzanak, akik nem gazdasági, műszaki, informatikai, jogivagy egészségügyi irányban terveznek továbbtanulni! (Pl.: bölcsészkarok, rendőrtiszti főiskola, szociálismunkás, óvónő stb.)
Az érettségit követően a pályázóktól elvárt, hogy olyan képzésre adják be felvételi jelentkezésüket, amely minimum „ Ba vagy Bsc diplomát” ad!

 

 
piros1  Támogatott diákonak 
 
 
 
 
1.  Ki kapja a támogatás összegét?
     Mind a középiskolás, mind pedig a főiskolai évek alatt közvetlenül a diáknak történik a folyósítás. A diák a megadott kritériumok szerint használja fel az ösztöndíjat. Az elszámolást maga a diák készíti el.
 

 
kék1  Ösztöndíj felhasználásról és elszámolásról

 

 

1.    Ki kapja a támogatás összegét?

Mind a középiskolai, mind pedig a főiskolai évek alatt közvetlenül a diák kapja a támogatást, melyet meghatározott módon használhat fel. A diák maga készíti el az elszámolást.