lila1  Érdeklődő diákoknak
 

A HBLF a 2007-es évtől hátrányos szociális helyzetben lévő középiskolás roma diákok tanulmányait támogató rendszert hozott létre. A 2017-es évtől a pályázási lehetőséget megnyitjuk a felsőoktatásban tanuló diákok számára is. A ROMASTER Program célja, hogy elősegítse a roma értelmiségi réteg fejlődését, támogassa olyan diákok továbbtanulását, életkörülményeinek javítását, akik erősen rászorultak és tanulmányi teljesítményük alapján jó eséllyel fognak továbbtanulni.

 
1. Milyen jellegű továbbtanulási szándékkal lehet jelentkezni a pályázatra? 
 

A Programba kizárólag olyan diákok jelentkezését várjuk, akik diplomát adó felsőoktatási képzésen vesznek részt (alapképzés, osztatlan mesterképzés, mesterképzés), gazdasági, műszaki, jogi, informatikai vagy egészségügyi szakokon, nappali tagozaton.

Kiemelten várjuk olyan diákok jelentkezését, akik közgazdasági, pénzügy- és számvitel, informatika, programozó, villamosmérnök, gépészmérnök, vegyészmérnök, biomérnök, vagy más mérnöki szakon tanulnak a felsőoktatásban. Ezen orientációk a legkeresettebbek a támogató vállalatok részéről.

A támogatott szakok listája letölthető ITT.

2. Milyen továbbtanulási szándékkal NE jelentkezzenek a pályázók B kategória esetén? 
 

Kérjük, hogy olyan hallgatók ne pályázzanak, akik nem gazdasági, műszaki, informatikai, jogi vagy egészségügyi irányban tanulnak! (Pl.: bölcsészkarok, rendőrtiszti főiskola, szociálismunkás, óvónő stb.)

 

 
piros1  Támogatott diákonak 
 
 
 
 
1.  Ki kapja a támogatás összegét?
    Közvetlenül a hallgatóknak történik a folyósítás. A hallgató a megadott kritériumok szerint használja fel az ösztöndíjat. Az elszámolást maga a hallgató készíti el.
 

 
kék1  Ösztöndíj felhasználásról és elszámolásról

 

 

1.    Ki kapja a támogatás összegét?

Közvetlenül a hallgató kapja a támogatást, melyet meghatározott módon használhat fel. A hallgató maga készíti el az elszámolást.